Bilder från julmarknaderna i Wien

Har du varit på julmarknaderna i Wien redani 2019? Eller kommer du? Eller gråter du hemma för att du inte kan besöka julmarknaderna i Wien år 2019? Oavsett vad ditt svar är, här har du några bilder för att heja upp dig och for att föra den wienska julatmosfären till ditt hem!

Staden Wien förvandlas till en jätte julmarknad varje år i december. Du kan hitta julmarknader överallt, men några av dem är mer kända än andra. Har du en favorit? Skriv en kommentar och meddela oss!

Men nu, njut av dessa bilderna från julmarknaderna 2019.

Känner du inte att du besöker Wien efter att ha tittat på dessa bilder? Det är lätt att förstå!

Wien julmarknader 2019

När öppnar julmarknaderna i Wien 2019? Vilka är datumen för julmarknaderna? Hitta svar på de mest populära frågorna om julmarknadarna i Wien och få annan användbar information som behövs för att vara väl förberedd!

Wien är en av de vackraste städerna i världen och den blir ännu vackrare före jul. Det har de mest fantastiska julmarknaderna i världen, och den största hemligheten är att hela stadens slags förvandlas till en julmarknad. Men när kommer julmarknaderna att arrangeras i Wien 2019?

Julmarknad i Wien
Julmarkand i Wien – Kild: Pixabay

Om julmarknaderna i Wien 2019

Hittills saknar vi ganska mycket information om julmarknaderna i Wien och datumen. Det finns några webbplatser som arbetar med olika datum, och här ger vi dig de viktigaste datumen.

Om du har lite tid kvar, varför inte tänka på en dagstur till Prag där du också kan njuta av julmarknaderna i den tjeckiska huvudstaden? Du kan läsa mer om dessa julmarknader här.

Wien julmarknader 2019 datum

Julmarknaden på Rathausplatz (den mest kända marknaden)

Detta förväntas öppna den 15 november och det kommer sannolikt att förbli öppet till 24 december.

Spittelberg-marknaden (en fantastisk marknad i små gator)

En källa säger att den 14 november är öppningen, men om inte, kommer det bara att vara fel med några dagar. Denna marknad är normalt öppen fram till den 23 november, så jag antar att den kommer att vara på samma sätt i 2019 också.

Schönbrunns julmarknad i 2019

Detta är tänkt att öppna den 23 november och det kommer att vara öppet till 26 december. Sedan kommer den att ersättas av den så kallade nyårsmarknaden som är öppen fram till den första veckan i januari 2020.


Dessa är de viktigaste julmarknaderna i Wien, men glöm inte – det finns många andra marknader också. När du går till Maria-Theresien Platz (mellan de två fantastiska museerna) hittar du en annan julmarknad. Om du fortsätter gå mot Karlskirche hittar du en annan marknad.

I det populära Prater-området kommer du att upptäcka ännu en julmarknad, i själva verket hittar du små och stora julmarknader nästan vart du än går i Wien.

Vad väntar du på? Planera din vistelse i Wien, boka dina flygbiljetter och boka ditt hotell direkt!

Julmarknaderna i Wien 2018

Wien är den bästa staden i Europa om du vill besöka en julmarknad 2018. Den har massor av julmarknader, och de är alla underbara.

Här är datum för några av julmarknaderna i Wien år 2018.

Julmarknad i Wien

Julmarkand i Wien – Kild: Pixabay

Wien Julmarknadsdatum 2018

– Rathausplatz: 17 november – 26 december
– Belvedere: 23 november – 26 december
– Maria-Thereisen Platz: 21 november – 26 december
– Schönbrunn: 18 november – 26 december
– Spittelberg: 16 november – 23 december

Gledelig jul, och njut av din vistelse i Wien!

Hur och var tittar man på fotbolls VM i Wien?

Vill du titta på fotbolls-VM i Wien? Staden är underbar, men under fotbolls-VM vill du se mer än bara Schönbrunn, Hofburg och parlamentet. Du vill titta på fotboll. Hur och var kan det bli gjort?

Hur och var tittar man på fotbolls VM i Wien?

Vi har bra nyheter för dig. Det är väldigt lätt att titta på VM i fotboll i Wien. Det minst sociala sättet att titta på fotbolls-VM är att slå på TV: n i ditt hotellrum och tittar på VM på ORF, en gratis TV-kanal. Du kan också besöka orf.at och titta på matcherna online där.

Om du vill vara mer social och titta på matcherna tillsammans med andra, kan du gå och se matcherna i någon pub. Massor av restauranger kommer också att sända fotbolls VM och om du bor på ett hotell som Marriott Hotel kan du hitta en sportbar intill ingången där du kan titta på alla matcher och äta några bra biffar medan du tittar på.

Det kommer också att finnas offentliga visningar av VM i Wien. På sådana ställer kan du titta på matcherna utomhus på jättestora skärmar. Här är några platser där du kan titta på VM utomhus i Wien.

  • Strandbar Herrmann, Herrmannpark (Donaukanal-Urania), 1030 Wien
  • Summer Stage, Donaukanal, U4 Rossauer Lände, 1090 Wien
  • Badeschiff, Donaukanal (Schwedenplatz/Urania), 1010 Wien
  • Adria Wien, Donaukanal, Obere Donaustraße/Salztorbrücke, 1020 Wien

Det låter bra, eller hur? Om du vill titta på VM online på ditt eget språk (och inte med tyska kommentatorer) kan du läsa mer om hur man tittar på VM online i den här artikeln. På webbplatsen kan du också hitta ett detaljerat schema för fotbolls-VM.

Vi hoppas att du kommer att njuta av din vistelse i Wien!

Datum för julmarknaden i Wien 2017

Förberedar du din resa till Wien före jul 2017? När kommer julmarknaderna att arrangeras i Wien 2017?

Tyvärr är datumen för julmarknaderna i Wien i 2017 en hemlighet så långt. Normalt publiceras dom i augusti eller september, så du måste ha tålamod tills dess. Men, vi har en gissning för öppnandet av den mest kända julmarknaden framför stadshuset i Wien. Om de följer traditionen öppnas julmarknaden  den 10 november eller 11 och förblir öppnat tills början av januari.

När kommer julmarknaderna att arrangeras i Wien i 2017?

När kommer julmarknaderna att arrangeras i Wien i 2017?

När kommer julmarknaderna att arrangeras i Wien i 2017?

Vi kommer att uppdatera vår blogg med mer information så snart officiell information har släppts. Du kan också kolla vår ”vad som händer i Wien artikel” för mer information.

Det finns så mycket att göra i Wien före jul, och en av de bästa sättet att förbereda sig för resan Wien julmarknad är genom att läsa vår artikel som talar om varför Wien är en av dom vakraste stadarna i Europa att besöka innan jul. Staden är så vacker före jul att du helt enkelt måste kolla det!

Du bör också överväga en resa till Budapest, en stad 2 1/2 timmar från Wien. I Budapest kan vi också hjälpa dig med privata guidade turer med en svensk talande guide!

Julmarknad i Wien 2016

Datumet är nu oficiellt! Nu kan ni boka flyg biljetterna och boka favorit hotellet samtidigt för nu är datumet för julmarknad i Wien 2016 spikat.

Det är få som är oeniga om att julmarknaden i Wien är några av dem finaste i Europa och i hela världen. Den stora Jul marknaden som ligger framför Stads huset (Rathaus) är den populäraste och mest kända julmarknaden, den är helt fantastisk särskilt på kvällarna.

Julmarknad i Wien 2016

Julmarknad i Wien 2016

Det finns självklart många andra marknader i Wien och den som är den näst mest kända julmarknaden ligger vid Schonbrunn slottet. Denna kommer även att följas upp med en ny års marknad ifall du kommer till Wien efter jul.

En av de mest speciella julmarknaderna i Wien ligger vid Spittelberg. Detta är inte en traditionellt stor torg marknad utan sträcker sig över flera tvär gator och små gator med stånd och affärer som erbjuder en fantastisk Jul marknad känsla. Denna är absolut att rekommendera om ni kommer till Wien under jul.

Datum för julmarknaderna i Wien

  • Rathausplatz: 11 November – 26 December
  • Schönbrunn: 19 November – 26 December (följt av ny års marknaden)
  • Belvedere: 18 November – 23 December
  • Spittelberg: 12 November – 23 December

För mer information om jul marknaderna i Wien, se våran artikel på engelska.

Om ni funderar på att göra dagstur till Budapest ifrån Wien och vill ha mer information om Budapest, besök då budapestungarn.se . Där kan ni också läsa om privat guidad tur i Budapest med svensk talande guide om ni tycker det låter trevligt.

Vi önskar er en trevlig vistelse i Wien och God Jul!

Vill du se fotbolls-EM 2016 i Wien? Dessa är de hetaste platser!

Österrike har kvalificerat till en EM för första gången. Vill du titta på matcherna medan du är i Wien och kanske heja på Österrike eller Tyskland och Sverige?

Österrike har spelat i ett EM tidigare, men det var bara för att de arrangerade evenemanget. Den här gången de faktiskt har lyckats kvalificera sig för evenemanget alldeles själva och nu österrikarna har stora förväntningar på deras landslag och hoppas att de kommer att överraska kritikerna och nå långt i turneringen. Men var ska du titta på fotbolls-EM 2016 matcher medan i Wien? Dessa är de hetaste platser!

 

Bästa platserna att titta på fotbolls-EM 2016 i Wien

Bästa platserna att titta på fotbolls-EM 2016 i Wien

Bästa platserna att titta på fotbolls-EM 2016 i Wien

Den bästa plats att titta på fotbolls-EM 2016 i Wien är utan tvekan framför rådhuset på Rathausplatz i Wien. Detta kommer att bli en fantastisk plats med en gigantisk skärm och besökare kommer att kunna köpa drycker och mat från 26 krögare på plats. Ett fullständigt program finns på http://www.wien-event.at/events/fan-arena/spielplan/

Om du vill undvika gigantiska massorna på Rathausplatz är dessa platser som du kan tänka på när du vill titta på fotbolls-EM 2016:

Flex: Donaukanal – Augartenbrücke
Sommarscen: Donaukanal, U4 Rossauer Lände
Pratersauna: Waldsteingartenstraße 135
Chelsea: Lerchenfelder Gürtel, Stadtbahnbögen 29-30
Seestadt: Ostbahn-Begleitstraße 50 / Aspern Nord

Om du hellre vill titta på händelsen på tv eller på nätet så är det bra att veta att ORF kommer att sända fotbolls-EM 2016 i Österrike och du kan titta på denna kanal lätt i ditt rum utan extra kostnad. I Tyskland är det en blandning av ARD och ZDF som kommer att sända fotbolls-EM 2016.

Du kan också titta på alla fotbolls-EM 2016 matcher på nätet. Du kan läsa mer om att titta på fotbolls-EM 2016 online på TV4 og SVT här eller så kan du få en fullständig förteckning över alla fotbolls-EM 2016 matcher och mer information om evenemanget på euro2016.one.

Påskmarknaden i Wien 2017

Är du redo för påskmarknaden i Wien 2017? Letar du efter datum för påsksmarknadan i 2017? Läs vidare för mer information.

Den årliga Schönbrunn påskmarknaden i 2017 kommer att arrangeras för 15: e gången och datorna är 1 april till 17 april.

Påskmarknaden i Wien 2017

Påskmarknad i Wien 2017

Schönbrunn påskmarknad: 1 april – 17 april

Om du gillar påsk marknader då hittar du också liknande, men större påsk marknader i Prag. Om du väljer att resa efter påsk då kan du överväga Budapest istället, eftersom marknaden der öppnar runt påsk och förblir öppen för ungefär en månad efter påsk, vilket gör det till en perfekt vårmarknad.

Njuta av din resa till Wien. Om du har synpunkter eller frågor, bara skriva ner dem!

 

Jul i Wien (bilder)

Julmarknaderna i Wien har pågått ett tag och de flesta av dem kommer att vara öppen för åtminstone ytterligare en vecka och kanske till och med två veckor. , om du ännu inte har besökt julmarknadarne i Wien du har fortfarande chansen för några dagar.

Vi har naturligtvis varit julmarknadarne i Wien och här kan du se några bilder. Det finns inte många bilder tillgängliga ännu, men vi kommer att lägga till några fler bilder på ett tag, glöm inte att komma tillbaka och kolla in den här artikeln senare också!

Om du vill komma i julstämning hemma som du tittar på en jul film på Netflix, då kan du ta lesa mer om julfilmer på Netflix i den här artikeln. Om du vill njuta av riktiga julen så ska du hoppa över TV: n eller skärmen och gå ut på gatorna i Wien istället är så mycket bättre! Om du vill ha förslag på fina julklappar, läsa denna artikel.

Jul i Wien (bilder)

This has nothing to do with Christmas, but still beautiful - The Austrian Parliament

Christmas market at Rathausplatz

Merry Christmas from Vienna

Even Santa Claus is in Vienna

Se Mission Possible 5 og Wien samtidig

Mission Impossible 5Mission Impossible 5 har precis kommit till bio i Österrike och resten av världen, och om du vill ha två timmar på bio där du ser både Tom Cruise, massor av action och Wien samtidigt, måste du göra detta nu.

Handlingen i Mission Impossible 5 sker på många olika platser, men en av de städer de besökte finner man Wien och här kan man se Tom Cruise som kör med tunnelbana, går av vid tunnelbanestationen Karlsplatz och sedan kommer en hel del klipp av Operahuset i Wien, speciellt på utsidan. Här kan man se operahuset vackert upplyst, medan du tittar på Tom Cruise och Rebecca Ferguson som annars talar svenska flera gånger i filmen och som bor i Sverige.

Detta är en god actionfilm som du kommer att gilla, tror vi.

Om du vill se filmen är den tillgänglig på biografer, men när du läser detta finns den kan redan på Amazon.com? Klicka på länken så kan du ta reda på det.

För mer information om hur du titta på Amazon från utanför USA, rekommenderar vi den här artikeln på amazonprime.fromabroad.org.

Glöm inte att du också kan se tidigare Mission Impossible filmer på Amazon.com genom att klicka på länken ovan!