Österrike i EM 2020

Österrike kommer till EM 2020 med några bra spelare och med en god chans att kvalificera sig för knockout-scenen. Sanningen är att många förväntade sig att Österrike skulle prestera bra i EM 2016 också, men sedan hamnade de sist i sin grupp, och allt började med en 2-0-förlust mot sina grannar från Ungern. Kommer Österrike att spela bättre under FOTBOLLS-EM 2021? När kommer Österrike att spela sina matcher? Var kommer Österrike att spela? Du hittar allt detta och mer information i den här artikeln!

Österrike har en väldigt bra trupp och de presterade väldigt bra i Nations League och de har spelat många bra matcher i rad. Men när det är dags för en stor turnering bryr sig ingen om det förflutna och hur bra de spelade för några månader sedan. Om Österrike inte spelar bra under turneringen bryr sig ingen!

Men vem kommer Österrike att spela mot den här gången? Har de en bättre chans än 2016?

austria euro 2021

Österrike i EM 2016

Under fotbolls-EM 2016 fick Österrike spela mot Island, Portugal och Ungern. Det lät inte som en hård grupp innan turneringen, men Österrike hamnade ändå på sista plats.

Österrike i EM 2020

Den här gången kommer Österrike att spela mot Nederländerna, Ukraina och Nordmakedonien. För att vara ärlig känner sig gruppen ganska lik gruppen från 2016. Det är inte en lätt grupp, men det borde inte vara det svåraste heller. Alla förväntar sig att Nordmakedonien förlorar alla sina matcher och att kampen om flest poäng i gruppen kommer att vara mellan Nederländerna, Ukraina och Österrike.

Det intressanta med gruppen är att Ukraina, Nederländerna och Österrike ofta påminner oss om en berg- och dalbana. På en bra dag är de på toppen och spelar fantastisk fotboll, men nästa dag är de i botten och spelar usel fotboll. Som ett resultat av detta är denna grupp en mycket öppen grupp, och jag tror att allt är möjligt.

När och var kommer Österrike att spela sina matcher?

Fotbolls-EM 2021 kommer att spelas över hela Europa. Men det kommer inte att spelas några matcher i Österrike, vilket innebär att det österrikiska laget måste resa till andra destinationer för att spela sina matcher.;

  • Österrike spelar sin första match mot Nordmakedonien i Bukarest den 13 juni i Bukarest (Rumänien).
  • Österrike spelar sin andra match i EM 2020 mot Nederländerna i Amsterdam den 17 juni klockan 21.00.
  • Österrike spelar sin tredje match i gruppspelet mot Ukraina i Bukarest den 21 juni klockan 18.00.

Det är ganska intressant att Österrike återigen kommer att spela mot det potentiellt ”svagaste” laget i gruppen i sin första match (precis som 2016). Förhoppningsvis får Österrike en bättre start på turneringen den här gången, för det behövs för att stämningen i laget ska komma rätt från första stund.

euro 2020

Var ska du titta på matcherna?

Österrike kommer att spela sina matcher under gruppspelet i Amsterdam och i Bukarest. Dessa är båda städer som bara kommer att tillåta att arenorna används till 25% av kapaciteten. Det kanske är en liten besvikelse, men det är fortfarande mycket bättre än att spela inför tomma arenor.

Var ska du titta på matcherna? Kommer du att titta på dem hemma på din TV, kommer du att sitta framför en dator och streama EM i fotboll online, eller hittar du en lokal pub eller en stor skärm någonstans och tittar på matcherna där?

Och tror du att Österrike kommer att prestera bättre under EM 2021 än de gjorde 2016? Jag skulle gärna höra dina tankar!

Lämna ett svar