Akvarium

Om du är ett av djur, och kanske särskilt intresserad av livet i havet, då akvariet i Wien som heter Haus des Meeres är den plats du och din familj bör besöka.

Haus des Meeres, eller akvariet, ligger nära Mariahilferstrasse, vilket innebär att den har ett mycket centralt läge i Wien. Det ligger i en mycket gammaldags och hög byggnad, men väl på insidan spelar det egentligen ingen roll att byggnaden inte gillar den modernaste utifrån.

Akvariet, av vissa som kallas aqua terra zoo, består av 10 våningar. Om du börjar från toppen och gå nedåt kan du bli lite besviken i början, eftersom det verkar som det kommer att finnas så lite att se på varje våning, men om du börjar från botten och gå uppåt du kommer att vara trött nog när du kommer till de högre våningarna , och du kommer inte riktigt bryr sig om att det inte finns så mycket att se på varje våning när du lämnar våning 4.

Inuti Haus des Meeres kan du se alligatorer, hajar, spindlar, fladdermöss och massor av andra djur. Det är ett ganska traditionellt akvarium, men få akvarier i världen kan njuta av en så vacker utsikt som Haus des Meeres i Wien. Från de översta våningarna kan du göra vackra panoramabilder av Wien,och precis som från Donautornet kan du njuta av något att äta och dricka i kaféet på översta våningen.

Entréavgiften för vuxna är ca 15 Euro.

Haus des Meeres – Aqua Terra Zoo

Fritz-Grünbaum-Platz 1, 1060 Wien

Wien akvarium bilder

Haus des Meeres Vienna
Haus des Meeres Wien
Haus des Meeres Vienna
Haus des Meeres Wien