vienna night run

Wien Summer Night Race

Det är något speciellt med att springa i en stad på kvällen eller natten. Fler och fler städer har infört så kallade nattlöpningar utöver de traditionella maratonloppen och halvmaratonloppen, och Wien är en av dem. Varje år i juni bjuder Vienna Summer Night Race in löpare från hela världen att delta och njuta av den vackra staden Wien samtidigt som de springer sträckor på antingen 5 km eller 10 km.

Detta lopp, liksom många andra löpartävlingar i Wien, arrangeras i Prater-området. Vienna Summer Night Race är perfekt för dig som springer ensam, eller så kan du gå med och springa tillsammans med två av dina vänner. Det är möjligt att anmäla sig som individ eller som en grupp på tre för både 5 km och 10 km.

Tävlingarna startar vid Prater Hauptallee Praterstern och du springer upp och ner i området kring den berömda nöjesparken Prater, och du springer också nära den berömda Ernst-Happel-stadion i Wien.

Wiens sommarnattslopp 2024

Datum: 20 juni
Plats: Prater Hauptallee Praterstern

Vill du delta i ännu fler nattlopp i andra städer i Europa? Det finns en fantastisk nattlöpning i Budapest varje år i september. Om du bor i Wien tar det mindre än 2 1/2 timme att köra till Budapest, vilket gör det till ett perfekt alternativ för dem som älskar att springa utomhus på sommaren, men utan den extrema värmen på dagtid.

Var kan jag anmäla mig till Vienna Summer Night Race?

Tyvärr har evenemanget ingen bra hemsida tillgänglig på engelska vilket gör det lite mer komplicerat. Men du kan anmäla dig till loppet och välja den engelska versionen för att anmäla dig till loppet på https://www.pentek-payment.at/. Där kan du också anmäla dig till många andra lopp i Wien som arrangeras av LCC.

Finns det några bra hotell eller lägenheter i närheten av racingtävlingen?

Det är lätt att hitta bra och billiga hotell och lägenheter i närheten av platsen för nattloppet i Wien. Titta på kartan nedan så hittar du massor av alternativ direkt.

Booking.com

Finns det andra häftiga löpartävlingar i Wien?

Det finns massor av löparevenemang som händer i Wien. Vi har inte skrivit om dem alla, men du kan läsa om det berömda Vienna Marathon och ett par andra löpartävlingar i Wien i vår evenemangskalender i Wien.

Taggar: ,

Datum

jun 22 2024

Tid

All Day

Platser

Präter
Präter
Kategori

Lämna ett svar