Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Wien fungerar utmärkt och är idealisk i en stad med så stora avstånd mellan attraktioner och aktiviteter som Wien. På varje tunnelbanestation kan du få tag på dina biljetter till kollektivtrafik, och vi rekommenderar starkt att du använder ett 24-timmars-, 48-timmars- eller 72-timmarskort när du kommer till Wien. Dessa biljetter måste valideras när du använder dem för första gången. Dessa biljetter kan användas på spårvagnar, bussar och de fem tunnelbanelinjerna.

Priser för kollektivtrafik:

  • Enkelbiljett: 2,40 euro
  • 24-timmars biljett: 8 euro
  • 48-timmars biljett: 14 euro
  • 72-timmars biljett: 17 euro

Vienna Metro Karta

(klicka på kartan för en högupplöst version)

Wien Metro Karta
En karta som visar de olika tunnelbanelinjerna i Wien.

Vilken tunnelbana ska man använda?

Hur reser man till Schönbrunn med kollektivtrafik?

Låt oss säga att du vill resa till Schönbrunn för att besöka djurparken eller promenera runt i den fantastiska parken som omger slottet? Vilken tunnelbana ska du använda? Det bästa alternativet är att resa med U4 (grön linje) till hållplatsen Schönbrunn och gå därifrån.

Hur man reser till Hofburg med kollektivtrafik?

Vill du hellre besöka det magnifika Hofburg-palatset i centrala Wien? Det kan lätt nås med bussar, spårvagnslinjer och tunnelbanelinjer eftersom det är i centrum av Wien. Ett bra alternativ är att resa med U4 till Karlsplatz eller med U3 till Volkstheater och sedan antingen gå därifrån eller resa med spårvagn till hållplatsen däremellan som heter Burgring.

Är du sugen på att besöka julmarknaden på Rathausplatz?

Wiens mest kända julmarknad ligger på Rathausplatz, framför stadshuset. Du kan enkelt nå den till fots från var som helst i stadens centrum, men om du vill använda kollektivtrafik är närmaste tunnelbanestation Schottentor på U2. Därifrån kan du enkelt nå stadshuset till fots eller resa en hållplats med spårvagnen och lämna spårvagnen vid hållplatsen Rathaus.

Har du ett tåg att ta från Westbahnhof? Hur kommer man dit?

Den mest använda järnvägsstationen i Wien är Westbahnhof. Det är i slutet av den populära shoppinggatan Mariahilfferstrasse, och du kan resa till järnvägsstationen med tunnelbanelinje U3 eller U6 och gå av vid hållplatsen som heter Westbahnhof.

Redo för lite kul i Präter?

Vill du resa med pariserhjulet i Präter, eller kanske njuta av utsikten från mer än 100 meter upp i luften sittande i en stol med benen hängande ner? Präter är platsen att åka till. Du kan enkelt komma till området om du reser till hållplatsen Präterstern som finns med U1 och U2.

Vill du äta frukost i Donauturm?

Vill du njuta av utsikten från toppen av Donauturm? Kanske är du sugen på att äta lite frukost där, eller har du ett viktigt möte i Vienna International Centre? Du kan besöka båda områdena när du reser med U1 till hållplatsen Kaisermühlen VIC.

Behöver du lämna din bil någonstans? Detta är ett bra alternativ!

Vill du parkera din bil till ett lågt pris och sedan resa i Wien med kollektivtrafik? Lämna bilen på den gigantiska parkeringen vid Erdberg (P+R) och åk därifrån med tunnelbanelinje U3 till stadens centrum.

Lämna ett svar