Transfer från flygplatsen

Flygplatstransfer i Wien
Flygplatstransfer i Wien

Varför oroa sig för hur man tar sig från flygplatsen till staden när du kan ordna det innan du anländer till Wien? Vi kan ordna en förare att vänta på dig i ankomsthallen på flygplatsen, så allt du behöver göra är att ta tag i ditt bagage, och nästa sak du kommer att märka är att en förare tar dig till centrum av Wien. Vi kan naturligtvis hjälpa till med att ordna din transfer tillbaka till flygplatsen också.

Flygplatsen i Wien heter Wiens internationella flygplats, eller Schwechat, och den ligger 18 kilometer från centrum av Wien. Under 2011 flygplatsen tjänade mer än 21 miljoner passagerare, vilket ökade till mer än 31 miljoner i 2019.

Wien Airport har flera terminaler, och den används av populära flygbolag som Austrian Airlines, RyanAir, WizzAir, Egeiska havet, AIr France, Air Canada, Egypt Air, Lufthansa, Vueling och många andra.

Boka en transfer till / från Wien flygplats.

Vill du ha en privat chaufför för att överföra dig mellan Wiens flygplats och ditt hotell eller kanske åt andra hållet (eller båda)? Fyll i formulären nedan så får du det bästa priset för flygplatstransfer i Wien.

Andra intressanta information om Wien Airport.

 • Flygplatsen har två landningsbanor, som båda är över 3 000 meter långa och kan rymma stora flygplan som Airbus A380.
 • Wiens internationella flygplats har många affärer, restauranger och andra bekvämligheter, inklusive taxfree-butiker, lounger och ett kasino.
 • Flygplatsen är ansluten till Wiens centrum med flera transportmedel, inklusive tåg, bussar, taxibilar och privata transfer. City Airport Train (CAT) erbjuder en direkt, direktförbindelse mellan flygplatsen och Wien Mitte station i hjärtat av Wien.
 • Wiens internationella flygplats har vunnit flera priser för sitt miljöhållbarhetsarbete, bland annat utsågs den till Europas mest miljövänliga flygplats 2020 av Air Transport Research Society.
Wien flygplats transfer

Vill du resa någon annanstans från Wiens flygplats?

Ska du åka någon annanstans och inte till ett hotell i centrala Wien? Det är möjligt att använda Wiens flygplats som ett nav och resa från flygplatsen till andra livliga och viktiga städer någon annanstans i Österrike eller i grannländerna.

 • Wiens flygplats till Budapest: Avståndet är 225 km och den förväntade restiden är 2 timmar och 15 minuter.
 • Wiens flygplats till Bratislava: Avståndet är 63 km och restiden med bil är 45 minuter.
 • Wiens flygplats till Graz: Avståndet är 200 km och restiden är 2 timmar och 10 minuter.
 • Wiens flygplats till Salzburg: Avståndet är 319 km och restiden är 3 timmar och 10 minuter.
 • Wiens flygplats till Linz: Avståndet är 207 km och restiden är 2 timmar och 10 minuter.
 • Wiens flygplats till Prag: Avståndet är 340 km och restiden är 3 timmar och 40 minuter.
 • Wiens flygplats till Zagreb: Avståndet är 380 km och restiden är 4 timmar.
 • Wiens flygplats till Ljubljana: Avståndet till den slovenska huvudstaden är 388 km och restiden är cirka 4 timmar.

Behöver du en plats att sova nära flygplatsen?

Lämnar ditt plan Wien tidigt på morgonen och du vill sova nära flygplatsen för att komma till flygplatsen i tid på morgonen? Kommer du sent på kvällen och vill gå och lägga dig snabbt efter ankomsten? Här hittar du ett par hotell som ligger mycket nära Wien Airport.

 • NH Wien flygplats: Detta är den främsta lösningen om du vill ha ett lysande hotell bara 500 meter från Wiens flygplats. Här kan du äta en underbar frukost, ordna en konferens eller hyra en bil och använda den som ett nav för att utforska Österrike.
 • Moxy Wien: Detta hotell har tre stjärnor och är perfekt om du vill ha en billigare lösning nära Wiens flygplats (bara 200 meter från terminalerna). Hotellet har en bar tillgänglig 24/7, perfekt för familjer och affärsresenärer.

Det är de bästa lösningarna för att tillbringa natten på ett hotell nära Wiens flygplats.

För mer information om Wien, se vår Wien guide. Vill du lära dig mer om Wien-evenemang, utställningar och konserter? Ta en titt på vår Wienkalender.