taylor swift tour

Taylor Swift Wien

2024 kommer att bli ett fantastiskt år för dem som älskar bra musik. Wien kommer att vara värd för många fantastiska konserter, inklusive en serie Coldplay-konserter på Ernst-Happel-stadion i slutet av augusti. Några veckor innan Coldplay kommer till Wien kommer dock en annan fantastisk artist till Wien, Taylor Swift.

Taylor Swift föddes den 13 december 1989 i Reading, Pennsylvania. Hon har sedan dess blivit en av de mest inflytelserika nu levande konstnärerna. Hon började sin musikaliska resa tidigt, och hon var inte gammal när hon uppträdde i lokala talangjakter. Hon hade inte bara en fantastisk röst, hon visade sig också vara en stor låtskrivare. Hon fick sitt stora genombrott efter att ha flyttat till Nashville, countrymusikens hemland. Många säger att Taylor Swift upptäcktes som artist vid 14 års ålder av Scott Borchetta, grundaren av Big Machine Records. Han var på plats på en klubb i Nashville och när han lyssnade på Taylor Swift visste han att han var ute efter något speciellt. Jag antar att du känner till resten av historien, och det är därför du är angelägen om att vara där när Taylor Swift kommer till Wien sommaren 2024.

Taylor Swift kommer att uppträda tre gånger på Ernst-Happel-stadion i Wien. Alla biljetter sålde slut snabbt, men om du är villig att betala mer kan du fortfarande köpa begagnade biljetter till konserterna.

Taylor Swift Wien 2024

Datum: 8-10 augusti
Plats: Ernst-Happel-stadion

Biljetter: Viagogo

Hur tar jag mig till konsertlokalen?

Har du en biljett till en av Taylor Swift-konserterna i Wien? Det är lätt att besöka konsertlokalen. Det enklaste sättet är att använda tunnelbanan eller järnvägssystemet där du reser till ”Praterstern/Messe Prater”. Därifrån kan du enkelt promenera till lokalen. Var medveten om att stadion ligger bakom den populära nöjesparken Prater, så du kan bli frestad att njuta av några berg- och dalbanor och andra coola program på vägen till arenan.

Det finns en tunnelbanestation ännu närmare Ernst-Happel-stadion, så om du inte vill gå så mycket kan du använda tunnelbanelinje U2 och åka till hållplatsen som heter ”Stadion”.

Ernst Happel Karta
Ovan kan du se själva stadion. Du kan också se närmaste tunnelbanestation (Stadion).

Taylor Swift-konserterna i Wien är bara några av de många konserter som hålls i Europa 2024. Hon påbörjar sin turné i Europa i Nanterre i Frankrike i maj. Därifrån kommer hon att resa till Stockholm, Lissabon, Madrid, Edinburgh, Liverpool, Amsterdam, Zürich, München, Warszawa och några andra städer innan hon kommer till Wien.

Efter konserterna i Wien kommer Taylor Swift att resa till London där hon kommer att hålla sina sista konserter i Europa innan hon reser tillbaka till USA.


Vill du läsa mer om andra konserter, evenemang, utställningar, marknader och häftiga program i Wien? Ta en titt på vår Wien-kalender för att ta reda på vad som händer i den österrikiska huvudstaden. I vår Wien-guide kan du också hitta massor av information om de mest kända sevärdheterna i staden, intressanta museer, kollektivtrafik och andra viktiga ämnen.

Datum

aug 08 - 10 2024

Tid

All Day

Platser

Ernst-Happel Stadium
Ernst-Happel Stadium
Meiereistraße 7, 1020 Wien
Kategori

Lämna ett svar