vienna marathon

Wien City Marathon

Den vackra staden Wien väntar på dig. Staden är värd att utforska till fots, men har du någonsin funderat på att utforska staden när du springer 21 km eller 42 km? Det är möjligt om du kommer till Wien för att delta i Vienna City Marathon. Den här söndagen i april (varje år) kan du springa ett helt maraton eller ett halvmaraton. Låter inte det coolt?

De flesta storstäder i Europa med självaktning arrangerar sitt eget maraton. Men även om det finns maraton i många städer är det årliga maratonloppet i Wien ett av de trevligaste av dem alla. Loppet startar från Wagramer Straße / Reichsbrücke kl. 9.00 på morgonen, och du kommer att springa längs Ringstraße, bredvid Burgtheater, när du korsar mållinjen efter 21 km eller 42 km. Evenemanget är så populärt att den österrikiska TV-kanalen ORF sänder hela evenemanget live på TV.

Max 35 000 deltagare får delta i loppet, så om detta är viktigt för dig är det smart att anmäla dig så snart som möjligt. Det är också värt att veta att priset ökar med tiden och i takt med att fler och fler registrerar sig.

Wien City Marathon 2024

Datum: 21 april

Var kan jag anmäla mig till Vienna Marathon?

Du kan anmäla dig till evenemanget på https://www.vienna-marathon.com/. Där kan du också läsa om eventet och hitta praktisk information.

Hur mycket kostar det att delta i Vienna Marathon?

Det kostar mellan 90 och 135 euro att delta i hela maratonloppet, beroende på hur tidigt du anmäler dig till evenemanget.
Halvmaraton kostar mellan 70 och 105 euro, beroende på hur tidigt du anmäler dig till evenemanget.

Finns det några andra tävlingar tillgängliga för barn och de som inte kan springa ett halvmaraton eller helmaraton under helgen?

Dagen före maratonloppet (lördag) finns det ett 5 km lopp för alla åldrar, och det finns även barnlopp med en distans på 800 eller 1600 meter.

Kan du rekommendera ett billigt hotell eller lägenhet i Wien?

Vill du spendera så lite som möjligt på ditt boende när du kommer för att springa maraton i Wien? Titta på kartan nedan och leta efter de billigaste alternativen för att hitta hotell eller lägenheter som passar dig.

Booking.com

Finns det några andra löpartävlingar i Wien som är värda att uppleva?

Det finns flera andra löpartävlingar i Wien. Du kan läsa mer om många av dem i vår evenemangskalender som presenterar information om vad som händer i Wien. Där kan du också läsa om konserter, utställningar, julmarknader, påskmarknader och andra fantastiska program i Wien.

Taggar:

Datum

apr 21 2024
Expired!

Tid

All Day
Kategori

Lämna ett svar