andre rieu vienna

André Rieu Wien

2024 kommer att bli ett fantastiskt år för dem som älskar musik i Wien. André Rieu-konserten den 8 november kommer att bli en av höjdpunkterna, men de flesta är överens om att de två största evenemangen 2024 kommer att vara Coldplay-konserterna i Wien och Taylor Swift-konserterna i Wien. Vilken skulle du vilja uppleva? Kanske alla tre?

Det kommer att vara en härlig stämning på alla nämnda konserter, men det kommer att bli lite mer avslappnat när André Rieu äntrar scenen tillsammans med Johan Strauss orkester i Stadthalle den 8 november. Mannen är egentligen 75 år gammal, men han gör konserter med en tonårings energi. Dagen innan konserten i Wien kommer André Rieu att ha en konsert i Bratislava, och direkt efter att konserten i Wien är avslutad kommer André Rieu och orkestern att resa till Budapest där de kommer att hålla ännu en konsert den 9 november.

Sedan André Rieu grundade Johan Strauss orkester 1987 i Wien är det många som tror att André Rieu är från Österrike. Så är det inte. Han föddes i Maastricht i Nederländerna 1949. Han fick sitt stora genombrott när han grundade orkestern 1987, och idag har han haft mer än en miljard visningar på YouTube och biljetter till alla hans konserter världen över säljs inom några minuter (normalt).

André Rieu Wien 2024

  • Datum: 8 november
  • Plats: Stadthalle

Vill du köpa biljetter till André Rieu-konserten i Wien? Biljetterna är slutsålda, men du kan fortfarande köpa tickest direkt från andra på den mest populära marknadsplatsen för konsertbiljetter som heter Viagogo.

Vad har gjort André Rieu känd?

André Rieu är främst känd för sina tolkningar och framföranden av klassisk musik och valsmusik komponerad av andra, som Johann Strauss II, Franz Lehár och Pjotr Tjajkovskij, bland andra. Även om han inte är allmänt erkänd som kompositör av originalmusik, arrangerar och anpassar Rieu ibland befintliga kompositioner för att passa hans stil och instrumenteringen i hans Johann Strauss-orkester. Hans huvudsakliga fokus och bidrag till musikvärlden ligger dock i hans fängslande framträdanden och arrangemang snarare än att komponera originalstycken.

Letar du efter andra evenemang och konserter i Wien?

Om du kommer till Wien för André Rieu-konserten, ta en titt på vår sida om julmarknaderna i Wien innan du anländer. Om du har tur öppnar julmarknaderna i Wien 2024 den här helgen (åtminstone några av dem), vilket innebär att du kan få en oförglömlig upplevelse både med André Rieu-konserten och några av julmarknaderna i Wien . Du kan läsa mer om andra konserter, evenemang, utställningar och festivaler i Wien här.

Datum

nov 08 2024

Tid

All Day

Platser

Stadthalle
Stadthalle
Roland-Rainer-Platz 1, 1150 Wien
Kategori

Lämna ett svar