Påskmarknad 2024

Är du i för en överdos av påsk kaniner och annat roligt? Då ska du bege dig till Wien till påsk eftersom de har ordnat en speciell påskmarknad i Schönbrunns slottsområde.

Påskmarknaden vid Schönbrunn är Wiens mest kända och populära påskmarknad. Men det finns några andra marknader som är värda att nämna också. Låt oss börja med det viktigaste.

Påskmarknad på Schönbrunn

Som i varje år kommer påskmarknaden att ge de bästa programmen för besökarna och påskmarknaden kommer att äga rum i den vackra barock omgivningen av Schönbrunn Palace,  värd för säsongens bästa program. Marknaden kommer att vara helt dekorerad med påskägg, ljus och blommor som alla kommer att representera den unika atmosfären i denna speciella fest.

På marknaden kommer olika frestande matboder att packas fullt ut med traditionella påskrätter, inklusive skinka och ägg i alla varianter och nyberedda österrikiska snacks. Förutom de läckra österrikiska rätterna kommer olika tillverkade produkter som keramik, glasverk och träleksaker för barn också att finnas tillgängliga. Påskmarknaden kommer också att ge ett hem till några jazzkonserter och olika program för barn och vuxna.

Påskmarknad Schönbrunn Wien 2024

Adress: Schönbrunnspalatset, Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien, Österrike
Dadlar: 16 mars 2024 – 2 april 2024

Hur kommer man till Schönbrunn?

  • Ta tunnelbanelinjen U4 (gröna linjen) från centrala Wien på väg mot Hütteldorf. Gå av vid Schönbrunn Station, som ligger bara några minuters promenad från slottet.
  • Alternativt kan du ta spårvagnslinjerna 10 eller 58 från centrum till Schönbrunn. Båda spårvagnslinjerna stannar vid Schönbrunn Palace.
  • Om du föredrar att ta bussen kan du ta 10A-bussen från Karlsplatz till Schönbrunn Palace. Busshållplatsen ligger nära huvudentrén till palatset.

Om du först besöker Schönbrunn, missa inte de andra programmen som finns på platsen. Gå runt i slottsträdgården, följ med på en rundtur inne i slottet eller ta med barnen och besök den fantastiska djurparken.

Letar du efter ett boende nära Schönbrunn?

Vill du komma till påskmarknaden i Schönbrunn utan att använda kollektivtrafik eller gå i timmar? Titta på kartan nedan för att hitta bra boendealternativ nära påskmarknaden i Schönbrunn.

Booking.com

Påskmarknad på Freyung & Hof.

Det är två påskmarknader väldigt nära varandra. Du hittar julmarknader på båda platserna före jul, och även om påskmarknaderna kanske inte känns lika majestätiska och imponerande som påskmarknaderna, är de fortfarande värda att besöka.

Du kan enkelt komma hit när du går från Stephansplatz längs Graben och sedan fortsätta längs Bognergasse. Detta är en fantastisk promenad i sig och du kommer att se fantastiska butiker och i Bognergasse kommer du att träffa många lyxiga butiker. Men spendera inte dina pengar där. Vänta tills du anländer till påskmarknaderna på Hof och Freyung.

ornamenterade ägg

Vad ska du köpa på dessa marknader? Marknaden på Freyung är främst känd för sitt breda urval av ägg. Här kan du köpa vackert snygga ägg som är gjorda på ett sätt som gör dem lätta att hänga i fönstret när du reser hem. Detta kan vara det närmaste du kommer en autentisk påskmarknad. Det bör nämnas att Freyung inte är ett stort torg som Hof, inte heller området framför Schönbrunn. Det känns mer som en missbildad fyrkant; du skulle inte förvänta dig att något skulle finnas här. Ändå är det ett härligt område att besöka.

Om du hellre äter ägg än använder dem som dekorationer hittar du också marsipanägg och andra äggformade snacks på de olika påskmarknaderna i Wien.

Datum

mar 16 2024 - apr 02 2024
Expired!

Platser

Schönbrunn, Wien
Schönbrunn, Wien

Lämna ett svar