leopoldrun

Leopold Run 2024

Är du sugen på att springa antingen 7 km, 14 km eller 21 km i ett lopp i Prater-området i Wien? Detta område används ofta för löpartävlingar, och under Leopoldi Run kan du bestämma dig för att springa en bestämd bana antingen en, två eller tre gånger. Om du springer sträckan tre gånger har du avslutat ett halvmaraton när du korsar mållinjen.

Det är möjligt att komma till området på tävlingsdagen för att delta, men om det maximala antalet löpare har uppnåtts kommer du inte att kunna delta. Anmälningsavgiften är normalt cirka 30 euro om du anmäler dig i förväg, medan den kostar cirka 32 euro om du anmäler dig på plats.

Det finns lite information om Leopoldi Run på engelska på nätet, men det viktigaste du behöver veta är att loppet startar från Prater Hauptallee, och hela loppet äger rum i området kring Prater. Du kan se en karta som visar rutten för loppen nedan.

Leopold Run 2024

Datum: 17 november
Plats: Prater Hauptallee

Frågor om Leopoldloppet i Wien.

Var kan jag anmäla mig till loppet?

Du kan anmäla dig till loppet på https://www.pentek-payment.at/. Sidan är som standard på tyska, men du kan klicka på den engelska flaggan för att komma åt webbplatsen på engelska, vilket gör registreringsprocessen mycket enklare.

Var äger loppet rum?

Löpningen startar från Prater Hauptallee och det finns en rutt på 7 km som du antingen springer en, två eller tre gånger. Hela loppet går på ett helt platt område, så det finns ingen höjd alls som du behöver ta hänsyn till.

Leopold kör Wien

Var kan jag läsa om andra löpartävlingar i Wien?

Vi har skrivit om de viktigaste löpartävlingarna i Wien i vår Wienguide. Ta en titt på vår evenemangskalender för att lära dig mer om vad som händer i Wien.

Ligger detta område långt bort från Wiens centrum?

Många anser att detta är en del av Wiens centrum, så svaret är nej. Men om du vill gå från platsen för loppet till Stephansdom, bör du vara beredd att gå cirka 3,5 km. Men om du kan springa 7, 14 eller 21 km bör det inte orsaka dig mycket problem. Om du använder tunnelbanan kan du ta dig till stadens centrum på mindre än 10 minuter.

Booking.com

Vill du hitta ett hotell nära platsen för tävlingen? Titta på kartan ovan för att hitta hotell och lägenheter nära Prater-området (vilket är ganska mycket billigare än i stadens centrum nära Stephansdom).

Kan jag springa tillsammans med min hund?

Det är inte tillåtet att ta med sig djur om du deltar i Leopold Run (eller andra löpartävlingar i Wien).

Varför kallas loppet Leopold Run?

Loppet fick sitt namn från Wiens och Österrikes skyddshelgon Leopold. Han levde på 1100-talet och spelade en avgörande roll i styret av Babenbergterritorierna och bidrog till regionens expansion och utveckling under sin regeringstid. Han är ihågkommen för sin starka kristna tro och hängivenhet för rättvisa.

Det bör också nämnas att loppet äger rum i Prater-området som är en del av distriktet Leopoldstadt, även uppkallat efter Leopold.

Taggar:

Datum

nov 17 2024

Tid

All Day

Platser

Präter
Präter
Kategori

Lämna ett svar