Konstmuseet

Museum of Fine Arts Vienna
Konstmuseet Wien

Konstmuseet, eller Kunsthistorisches Museum, ligger i hjärtat av Wien. Museet öppnades omkring 1891 och detta museum är ett av de viktigaste och mest intressanta museerna i Europa.

Museet har ett brett utbud av olika konstverk och en stor samling av målningar också. I museet finns det gott om utställningar under hela året och Konstmuseet har permanenta och tillfälliga utställningar. På museet förutom målningssamlingen kan du hitta mynt, skulptursamlingar och även grekiska, romerska, egyptiska och nära östra, antikviteter, dekorativkonst och bibliotekssamlingar också.

På museet finns också ett kafé och en restaurang för besökare. Restaurangen är öppen varje torsdag på kvällen från 6.30 till 10 på kvällen och kaféet är öppet varje söndag från 11 på morgonen till 2.30 på eftermiddagen. Entréavgiften i museet är 14 € för vuxna, 11 € för pensionärer och för studenter, 10 € för grupper. Kunsthistorisches Museum är öppet från tisdag till söndag från 10 på morgonen till 6 på kvällen och på torsdagar är det öppet från 10 på morgonen till 9 på kvällen.

Om du vill veta mer om de tillfälliga utställningarna i museet, ta en titt på följande sida.

Konstmuseet Wien
Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

Museum of Fine Arts bilder

Lämna ett svar