Konstmuseet

Konstmuseet Wien
Konstmuseet Wien

Konstmuseet, eller Kunsthistorisches Museum, ligger i hjärtat av Wien. Museet öppnades omkring 1891 och detta museum är ett av de viktigaste och mest intressanta museerna i Europa.

Museet har ett brett urval av olika konstverk och en stor samling målningar. I museet finns det gott om utställningar under hela året och Konstmuseet har permanenta och tillfälliga utställningar. På museet kan du förutom målningssamlingen hitta mynt- och skulptursamlingar, men även grekiska, romerska, egyptiska och främreorientaliska samlingar, antikviteter, dekorativ konst och bibliotekssamlingar.

På museet finns ett café och en restaurang för besökare. Restaurangen är öppen varje torsdag på kvällen från 6.30 till 10 på kvällen och kaféet är öppet varje söndag från 11 på morgonen till 2.30 på eftermiddagen.

Om du vill veta mer om de tillfälliga utställningarna i museet, ta en titt på följande sida.

Drivs av GetYourGuide

Byggnadens historia.

Museet byggdes 1891 av kejsar Franz Josef I. Han ville skapa en plats dit människor kunde komma och se fantastiska konstverk från hela världen. Byggnaden ritades av två begåvade arkitekter, Gottfried Semper och Carl Hasenauer. De såg till att museet såg majestätiskt ut med sina stora salar och intrikata dekorationer.

Inne i museet finns det otroliga skatter att beskåda. Besökare kan se målningar av kända konstnärer som Rembrandt, Vermeer och Rafael. Det finns också skulpturer, antika artefakter och bländande samlingar av smycken. Under årens lopp har Kunsthistorisches Museum blivit en älskad attraktion i Wien och lockar konstälskare från världens alla hörn. Det är en plats där människor kan förundras över skönheten i mänsklig kreativitet och lära sig om konstens rika historia.

Konstmuseet Wien

Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

Museum of Fine Arts bilder

Lämna ett svar