Du kan redan planera din resa till julmarknaderna i Wien 2023!

Det har bara gått ett par dagar sedan julmarknaderna i Wien stängde. Vissa hade öppet till den 8 januari, medan andra stängde runt jul. Trots att de knappt lyckats städa upp i röran har planeringen redan börjat för julmarknaderna i Wien 2023. Även om vi inte har datumen för de flesta julmarknaderna (ännu) har julmarknaden på Präter redan meddelat sin kommande julmarknad 2023.

Julmarknaden på Präter öppnar den 18 november 2023 och håller öppet till den 7 januari 2024. Detta är en fantastisk marknad med bås, mat, en gigantisk nöjespark (som finns där året runt) och en scen med nästan dagliga konserter. Med andra ord, en fantastisk plats att besöka om du vill ha kul och njuta av en julmarknad i Wien.

Julmarknad på Stephansplatz

Varför är detta viktigt?

Julmarknaderna följer trender och mönster. 2022 öppnade julmarknaden på Präter samma dag som julmarknaden på Rathausplatz och julmarknaden på Schönbrunn. Som ett resultat kan vi göra en vild gissning och förvänta oss att detsamma kommer att hända 2023. Om så är fallet kan du förvänta dig att de flesta julmarknaderna i Wien öppnar den 18 november 2023. Om du vill vara säker kan du lägga till en vecka i uppskattningen. Vad menar jag med det? Om julmarknaderna inte öppnar den 18 november kommer de säkert att öppna den 25 november.

Beställ en flygbiljett till Wien och kom den 18 november. Du kommer säkert att kunna besöka julmarknaden på Präter, och troligen julmarknaden på Spittelberg (eftersom den normalt öppnar en vecka tidigare än julmarknaden på Präter). Huruvida julmarknaderna på Schönbrunn och Rathausplatz öppnar den 18 november är fortfarande osäkert, men du kommer att ha gott om saker att göra i Wien.

Det finns flera andra julmarknader i Wien som öppnar tidigare än julmarknaderna på Rathausplatz och Schönbrunn. Som ett resultat kan du förvänta dig att det kommer att finnas julmarknader på Freyung, Hof och Stephansplatz den 18 november 2023 också.

Vill du läsa mer om julmarknaderna i Wien? Klicka på länken för att läsa om platserna för julmarknaderna, vad du ska äta och dricka på marknaderna och en fantastisk rutt som låter dig upptäcka några av de bästa julmarknaderna i Wien till fots.

Är du beredd?

Lämna ett svar