Julmarknad i Wien 2016

Datumet är nu oficiellt! Nu kan ni boka flyg biljetterna och boka favorit hotellet samtidigt för nu är datumet för julmarknad i Wien 2016 spikat.

Det är få som är oeniga om att julmarknaden i Wien är några av dem finaste i Europa och i hela världen. Den stora Jul marknaden som ligger framför Stads huset (Rathaus) är den populäraste och mest kända julmarknaden, den är helt fantastisk särskilt på kvällarna.

Julmarknad i Wien 2016
Julmarknad i Wien 2016

Det finns självklart många andra marknader i Wien och den som är den näst mest kända julmarknaden ligger vid Schonbrunn slottet. Denna kommer även att följas upp med en ny års marknad ifall du kommer till Wien efter jul.

En av de mest speciella julmarknaderna i Wien ligger vid Spittelberg. Detta är inte en traditionellt stor torg marknad utan sträcker sig över flera tvär gator och små gator med stånd och affärer som erbjuder en fantastisk Jul marknad känsla. Denna är absolut att rekommendera om ni kommer till Wien under jul.

Datum för julmarknaderna i Wien

  • Rathausplatz: 11 November – 26 December
  • Schönbrunn: 19 November – 26 December (följt av ny års marknaden)
  • Belvedere: 18 November – 23 December
  • Spittelberg: 12 November – 23 December

För mer information om jul marknaderna i Wien, se våran artikel på engelska.

Om ni funderar på att göra dagstur till Budapest ifrån Wien och vill ha mer information om Budapest, besök då budapestungarn.se . Där kan ni också läsa om privat guidad tur i Budapest med svensk talande guide om ni tycker det låter trevligt.

Vi önskar er en trevlig vistelse i Wien och God Jul!

Lämna ett svar