Wien julmarknader 2019

Julmarknad i Wien

När öppnar julmarknaderna i Wien 2019? Vilka är datumen för julmarknaderna? Hitta svar på de mest populära frågorna om julmarknadarna i Wien och få annan användbar information som behövs för att vara väl förberedd!

Wien är en av de vackraste städerna i världen och den blir ännu vackrare före jul. Det har de mest fantastiska julmarknaderna i världen, och den största hemligheten är att hela stadens slags förvandlas till en julmarknad. Men när kommer julmarknaderna att arrangeras i Wien 2019?

Julmarknad i Wien
Julmarkand i Wien – Kild: Pixabay

Om julmarknaderna i Wien 2019

Hittills saknar vi ganska mycket information om julmarknaderna i Wien och datumen. Det finns några webbplatser som arbetar med olika datum, och här ger vi dig de viktigaste datumen.

Om du har lite tid kvar, varför inte tänka på en dagstur till Prag där du också kan njuta av julmarknaderna i den tjeckiska huvudstaden? Du kan läsa mer om dessa julmarknader här.

Wien julmarknader 2019 datum

Julmarknaden på Rathausplatz (den mest kända marknaden)

Detta förväntas öppna den 15 november och det kommer sannolikt att förbli öppet till 24 december.

Spittelberg-marknaden (en fantastisk marknad i små gator)

En källa säger att den 14 november är öppningen, men om inte, kommer det bara att vara fel med några dagar. Denna marknad är normalt öppen fram till den 23 november, så jag antar att den kommer att vara på samma sätt i 2019 också.

Schönbrunns julmarknad i 2019

Detta är tänkt att öppna den 23 november och det kommer att vara öppet till 26 december. Sedan kommer den att ersättas av den så kallade nyårsmarknaden som är öppen fram till den första veckan i januari 2020.


Dessa är de viktigaste julmarknaderna i Wien, men glöm inte – det finns många andra marknader också. När du går till Maria-Theresien Platz (mellan de två fantastiska museerna) hittar du en annan julmarknad. Om du fortsätter gå mot Karlskirche hittar du en annan marknad.

I det populära Prater-området kommer du att upptäcka ännu en julmarknad, i själva verket hittar du små och stora julmarknader nästan vart du än går i Wien.

Vad väntar du på? Planera din vistelse i Wien, boka dina flygbiljetter och boka ditt hotell direkt!

Lämna ett svar